![](http://1.bp.blogspot.com/-GlG4WSiOLis/TfpuTlISkuI/AAAAAAAADAE/4_a2y399GSA/s400/5%2BFelp%25C3%25B3s%2Bchacoter%25C3%25ADa%2Bcon%2Bremate%2Bde%2Bpedra%2Bgrande%2Boutro.jpg)
![](http://3.bp.blogspot.com/-k3sf2v-mtBQ/TfpuS5tTs2I/AAAAAAAAC_8/lgrONhHNvU8/s400/6%2BFelp%25C3%25B3s%2Bchacoter%25C3%25ADa%2Bcon%2Bremate%2Bde%2Bpedra%2Bgrande.jpg)
![](http://4.bp.blogspot.com/-Y0QtkadWv0E/TfpuSVGKbyI/AAAAAAAAC_0/9stbqABDVZQ/s400/7%2BValados%2BCibreiro%2Bpequena%2Bcon%2Bcuberta%2Bgrande.jpg)
![](http://4.bp.blogspot.com/-SmjRBTUj47Q/Tfptzj7pT6I/AAAAAAAAC_k/uqNAmkgcyWY/s400/8%2BValados%2BSanta%2BMari%25C3%25B1a%2Bchacoter%25C3%25ADa%2Bpequena%2Bsen%2Bcuberta.jpg)
![](http://3.bp.blogspot.com/-YaEQV7SP8Tk/Tfptz9jrVKI/AAAAAAAAC_s/6ZZniHDgdgk/s400/8%2BValados%2Bsucastro%2Bchacoter%25C3%25ADa%2Bpequena.jpg)
![](http://3.bp.blogspot.com/-GqP8ksMQYmg/Tfptjr4UkYI/AAAAAAAAC_c/AjZouh4jST8/s400/9%2BValados%2BCibreiro%2Bgranito%2Balousado%2Ben%2Bhorizontal.jpg)
![](http://2.bp.blogspot.com/-YRmYH6KSMiI/TfpteGrxc0I/AAAAAAAAC_U/GEJwi0qs8dw/s400/9%2BValado%2Balto%2BSan%2BXoan%2Bde%2BLaia.jpg)
A maneira de construílos segue sempre (case sempre) a mesma pauta: primeiro colócanse as pedras mais grandes para que fagan de base ó valado, despois vanse mesturando distintos tamaños para ir tapando os ocos o mellor posible, e por último remátanse con pedras planas e grandes para que faga de amarre (fotos 1 a 4). En algúns casos, os que menos, este último paso non se fai e o remate do muro está formado polas pedras mais pequenas do valado (fotos 5 e 6) o que fai que sexa moi inestable, de feito, de pequena, este tipo de valados era o que mais medo me daba saltar porque sabías que tiñas todas as de caer.
Deste tipo de valados pasase a outro de feitura mixta (fotos 7 e 8) nos que xa se empregan pedras mais planas xunto con outras irregulares o que da unha maior estabilidade ó conxunto.
As fotografía pertencen a valados de Xermeade (Merlán), Felpós, Cibreiro (Agüela),Sucastro, Santa Mariña de Castro de Amarante e San Xoán de Laia.
No hay comentarios:
Publicar un comentario